Prešovské zastupiteľstvo odsúhlasilo bezodplatný prevod akcií vodárenskej spoloč

18.08.2003 Prešov

Bezodplatný prevod akcií mesta Prešov na Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť (VVS), a. s. , Košice odsúhlasilo 21. júla na svojom piatom zasadnutí Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Prešove. Za takto predložený návrh bez konkretizácie počtu akcií bolo 22 poslancov, nikto nehlasoval proti, traja sa zdržali.

Zástupca prednostu Mestského úradu v Prešove Marián Eliáš na rokovaní uviedol, že presný počet akcií bude známy asi v septembri t. r. Naznačil však, že ak na celý okres Prešov pripadá 979 574 akcií z celkového počtu vyše 7, 3 milióna akcií, tak na mesto Prešov sa ujde možno aj viac ako dve tretiny.
VVS vznikla rozhodnutím Fondu národného majetku SR 8. apríla t. r. schválením stanov. Podľa jej organizačnej štruktúry sídli jeden z deviatich odštepných závodov v Prešove. Členom dozornej rady je primátor Prešova Milan Benč.

V súvislosti s touto transakciou musí mať mesto Prešov svoj účet v Stredisku cenných papierov. Eliáš konštatoval, že mesto Prešov už taký účet má a vedie na ňom akcie Spravbytu, a. s. , Prešov, správcu bytových priestorov vo vlastníctve mesta Prešov.
Na zasadnutí MsZ v ekonomickej oblasti rozhodlo o zvýšení hodinového poplatku za užívanie verejného priestranstva na parkovanie z 5 Sk na 20 Sk s účinnosťou od 5. augusta t. r.

Mesto Prešov sa na základe rozhodnutí mestského parlamentu stalo spoločníkom aj v kluboch, ktoré na území mesta Prešov rozvíjajú na najvyššej úrovni futbal a hokej. S 35 percentami a s vkladom 510 tisíc Sk sa stalo spoločníkom v spoločnosti P. H. K. , ktorá má v spoločenskej zmluve o svojom založení v predmete podnikania o. i. zapísané výkon špecializovaných činností v oblasti telesnej kultúry - ľadový hokej. V novovznikajúcej akciovej spoločnosti FC Tatran Prešov by sa mesto Prešov malo stať akcionárom kúpou 25 akcií v celkovej hodnote 250 tisíc Sk. Podľa návrhu stanov spoločnosti je menovitá hodnota jednej akcie 10 tisíc Sk a o vstup do spoločnosti prejavilo záujem ďalších desať subjektov kúpou rovnakého počtu akcií, aký odsúhlasilo MsZ.
(jj)
 

Vyberte región

mark